תחומי מומחיות
תחומי מומחיות
העבודה בטיפול היא על תהליך משותף בו נבנה קשר אנושי, שמטרתו להיטיב, לרפא ולהצמיח את המטופל. בדרך המשותפת שלנו אני מבקשת להכיר את סיפור חייו של האדם, ההיסטוריה הבראשיתית שלו מבית ההורים, תוך היכרות עם הדמויות המשמעותיות שליוו שאותו אז. במהלך העלאת הסיפור צפות חוויות מציאותיות של האדם בחיי היומיום כמו, יחסים עם בן/בת הזוג, קשרים עם הילדים, קשיים במקום העבודה וכו’. הסיפור האישי ההיסטורי נרקם לתוך סיפור חייו המתהווה, וכך עולים דפוסים שלמד ומערכות יחסים שהפנים מהעבר. פעמים רבות ההיסטוריה המשפחתית, דפוסי קשר מופנמים מפריעים לו היום ולא מאפשרים לו לצמוח ולהגשים את שאיפותיו. בסיפור המשותף שנבנה בחדר הטיפול והסיוע של הייעוץ הזוגי, לומד האדם להפריד בין דפוסים מופנמים של העבר לבין תפישת מציאות מותאמת להווה. כך עולה הזדמנות לאפשר לאדם לבנות סיפור חיים אינטגרטיבי אישי, שיכיר בעבר על חסכיו וכאביו יחד עם תקווה ואמונה.
,מרכיב עיקרי במערכת יחסים מוצלחת הוא היכולת להבין את בן הזוג ולהרגיש מובן על ידיו. ללא הבסיס הזה, קשה לקיים משא ומתן מועיל או לעשות שינויים שיתאימו למצב.
הטיפול האישי, הפסיכודינמי מתבסס על עקרונות הפסיכואנליזה, כפי שהציגם לפני יותר ממאה שנה זיגמונד פרויד, אך עקרונותיו התפתחו והועמקו לאורך השנים.
האדם בטיפול מתאר את תחושת החרדה כתחושה לא נעימה, תחושה עמומה של סכנה, מתח שפעמים רבות מלווה בסימפטומים גופניים כמו: דפיקות לב מהירות, קוצר נשימה, סחרחורת וגם ייתכן רעד בידיים ולעתים אף תחושה של יובש בפה. למאמר המלא
אתה מרגיש שאין לך כוח יותר, ש”נשבר לך מהכל”, שנמאס ודי. הסיבות להרגשה רעה שכזו יכולות לנבוע מאכזבה קשה כתגובה לניתוק של קשר ארוך עם אדם קרוב, פיטורין, מותו של אדם קרוב אלינו, כישלון צורב בקריירה וכו.
מערכת היחסים בין אמהות לבנות היא ממש ה”אימא” של כל מערכות היחסים. זוהי אחת ממערכות היחסים הטעונות ביותר בחייהן של נשים, המקור הן לאהבה העמוקה ביותר שנשים חוות, הן לעמוק בכעסים שהן יודעות, ואפילו לשנאה.
הרבה ממערכות היחסים מתחילות על רקע העיר. אם זה במקום בילוי או עבודה, או בקמפוס במסגרת הלימודים האקדמיים. מה קורה לאלה שנשארים בעיר להקים את משפחתם?