הקונפליקטים של זוגיות פרק ב’

הקונפליקטים של זוגיות פרק ב’

כל אדם הוא יצור זוגי מטבעו, והוא זקוק לחום, אהבה, בטחון ושייכות.

לכן, כאשר נגמרת זוגיות אחת אנו מחפשים זוגיות אחרת, הנקראת פעמים רבות זוגיות פרק ב’. גברים ונשים המגיעים לזוגיות השנייה מגיעים אליה בתקווה שימצאו בה את כל אותם דברים שלא היו בזוגיות הקודמת. לעיתים מנסים לעשות הכל אחרת כדי שהדברים יהיו טובים יותר, אך קשיים תמיד יהיו, ויש ללמוד להתגבר עליהם בצורה הטובה ביותר.

הקונפליקטים המרכזיים במהלך זוגיות פרק ב’

גם כאשר התקשורת מצוינת והאהבה פורחת, ישנן שתי נקודות שעלולות להתגלות כנקודות מחלוקת או חיכוך: ילדים וכסף. הציפייה הטבעית של הילדים, והפנטזיה החבויה שלהם, היא שההורים שלהם יחיו יחד. הקושי להתרגל לעצם הרעיון של פרידת הוריהם זה מזה יכול להחמיר מאוד כאשר אחד ההורים, או שניהם, מוצאים זוגיות חדשה. בנוסף, רוב הגירושין מלווים במאבקים כספיים כאלה ואחרים ובדרך כלל שני בני הזוג מוצאים את עצמם במצב כלכלי פחות טוב ממה שהיו בו לפני כן, והנושא הכלכלי הופך לרגיש.

 

חשוב שהילדים ירגישו שותפים להתליך
כאמור, שאיפתם התמידית של ילדים היא כי הם והוריהם יחיו יחד, כמשפחה אחת מלוכדת, והקושי לקבל את התפרקות המערכת הזוגית הוא טבעי. מומלץ ורצוי להגיע לזוגיות חדשה, גם בשבילכם ובעיקר בשביל הילדים כאשר כולם בשלים עבורה. כל מערכת יחסים צריכה להיות מבוססת על אמון, על אחת כמה וכמה כאשר מדובר ביחסי הורה-ילד, וחשוב לתת לתשתית הנכונה להתפתח לאט בין הילדים לבני הזוג החדשים שלכם. לכן, רצוי להציג את הזוגיות החדשה שלכם לילדים כאשר כולם מרגישים מוכנים לכך, וכאשר תעשו זאת יש לערוך את ההיכרות ביניהם בצורה הדרגתית ומתונה בשיתוף הילדים כדי שירגישו חלק מהתהליך.

הקונפליקטים בזוגיות פרק ב'

כסף הוא גורם משמעותי בכל מערכת יחסים, ובוודאי שגם בזוגיות פרק ב’
בכל הקשור לכסף ורכוש יש להקפיד ולהציג את הדברים בצורה גלויה כאשר הקשר מעמיק ומתפתח. בכניסה אל זוגיות פרק ב’ אפשר לערוך הסכם ממון אם מרגישים צורך בכך, אך הכי חשוב הוא לתאם את הציפיות של שניכם בעניין הכספי – מי מפרנס, מה ציפיותיכם מבן או בת הזוג בנושא זה, מהי ההתנהלות הכלכלית המשותפת שלכם ועוד. כאשר מדברים על הדברים ומסכמים אותם מראש, המחלוקות כמעט נעלמות, ואם רוצים תמיד אפשר לפתוח את הנושא מחדש ולערוך התאמה למצבים משתנים, בהסכמה משותפת.

איך מתמודדים עם הקשיים?
כדי להתמודד עם הקשיים יש להתכונן אליהם מראש. מכיוון שאתם יכולים לצפות את נקודות התורפה והחיכוך, תוכלו גם להתכונן אליהן מראש. איריס לרר-רשף, פסיכותרפיסטית מנוסה ומטפלת זוגית מוסמכת המספקת טיפול זוגי בתל ואביב במרכז, עוזרת להתמודד עם הקשיים המרכזיים הללו בדרך אל זוגיות פרק ב’

איך נצליח הפעם? איך נוכל להבטיח שזוגיות בפרק ב תהייה במהותה שונה מזו של פרק א׳? מה נחפש היום? מה היה שם, בקשר פרק א׳ שאיני רוצה לחזור עליו בפרק ב׳?

על זוגיות פרק ב’ ורומנטיקה

מה היום אני מחפשת בבן הזוג/בת שלא חשבתי עליו לפני 20. 30 שנה?
מהם הצרכים האמיתיים שלי היום בניגוד, ואלי בתוספת למה שהייתי זקוקה אז?

בסרטון הקצר שלפניכם אני מזמינה אתכם להאזין לכמה מהתובנות בנושא שרכשתי במשך השנים.

אז למה אנחנו כל כך זקוקים לזוגיות פרק ב’ ולרומנטיקה? המושג ״רומנטיקה״ או ״רומנטיקה ביחסים״ הפך לביטוי שגור, כמעט מטבע לשון בקרבנו. אך מהו בעצם המושג? רומנטיקה קשורה בהכרח למושג הגדול לא פחות ממנו, הנקרא ״אהבה״.

רומנטיקה ואהבה

השאלה שאני שואלת היא מדוע אנו כה משתוקקים לאהבה הרומנטית הזו, מדוע כה כמהים לחוש אותה, כאשר איננה? מדוע כה כואבים את מותה כשמסתיימת? והאם אפשר לקיימה לאורך זמן?
תאורטיקנים שונים ניסו לחבר את מושג האהבה הרומנטית עם שאלת משמעות החיים.
השאלה שנשאלה: מה מקנה לחיים תחושת ערך, חוסן התרגשות?
מה יש עוד בחיים הללו, חוץ ממחוייבויות חברתיות של להקים משפחה, לגדל ילדים, לעסוק בעבודה ראוייה? האם זה הכל?
רמזים לתשובה תוכלו להקיש מהסרטון הקטן שהכנתי בנושא: